Golden Mirrors Arts Norway. All rights reserved. Tidemannsbyen

NO 0655 Oslo.

goldenmirrorsarts@gmail.com

Støttet av:

Supported by:

Apoio:

Møt Golden Mirrors:

18 Feb 2018

 

Etter en fem års lang pause fra selvstendig kreativt arbeid, er jeg nå tilbake i gamet med et nytt prosjekt: Golden Mirrors Arts Norway.

 

Golden Mirrors er et praktisk-teoretisk, globalt kunstnernettverk bestående av en blogg og en produksjonsenhet. Et barn av mitt opprør og ønske om å se at flere kvinnelige kunstnere med afrikansk bakgrunn, mangfoldige som vi er, får synlighet i kunstfeltet i Norge, Nord-Europa og Latin-Amerika. Denne geografiske avgrensningen er imidlertid hverken begrensende eller uttømmende. Det er snarere et geo-politisk utgangspunkt knyttet til min opprinnelse, mine dypeste erfaringer og referanser som kvinne fra den afrikanske diasporaen.

 

Golden Mirrors er også et resultat av en personlig prosess som gradvis tar form, hvor svarte feministiske tenkere fra hele verden har fått stadig mer plass i mitt univers og gitt næring min trang til å bidra til en mer mangfoldig kunst- og kulturteori utfra det perspektivet.

 

Endelig er Golden Mirrors konkretiseringen av min egen kunstneriske visjon i form av et konseptuelt kunstprosjekt som fokuserer primært på tverrfaglig samarbeid hvor svarte kvinner er den ledende kreative kilden.

 

Som kunstteoretisk arm av Golden Mirrors har denne bloggen en flerspråklig karakter: De fleste artiklene vil bli skrevet både på norsk, engelsk og portugisisk, for å nå så bred som mulig og fortsette å utvide dette nettverket.

 

Her skal jeg publisere mine og andres skrifter om svart feminist filosofi og kunstverk av svarte kvinner, samt kaste lys over ideer som gjør krav på rom som disse kunsterne historisk ble nektet adgang til.

 

Høres det ut som en stor og ambisiøs oppgave? Den er det. Men jeg er absolutt ikke alene.

 

Møt Golden Mirrors.

 

Deise

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload